skulpturalt bokstöd, d_002

skulpturalt bokstöd Det skulpturala bokstödet är tänkt att användas för fristående presentation av böcker på en reception/bord eller liknande.

Formen på det skulpturala bokstödet bildar tillsammans med de exponerade böckerna en enhet vilken attraherar ögat. Den rena formen och möjligheter med olika material gör detta skulpturala bokstöd användbart i olika miljöer och kulturer.
Om man vid något tillfälle inte har några böcker att exponera för man samman de två delarna och man får då en vacker skulptur.

 

skulpturalt bokstöd

Att gjuta i järn är mitt första material alternativ. Ytan kan då behandlas på samma sätt som stekjärn, man bränner in olja. Detta ger en vacker och tålig yta.
Andra material att gjuta i är t.ex. brons. Väljer man skiffer, marmor eller annan sten sker tillverkningen på ett annat sätt men slutresultatet blir detsamma.

På kanterna som vilar mot receptionen/bordet och böckerna finns ett mjukt friktionsmaterial, detta för att uppnå hög friktion och för att skydda böckerna.

Det skulpturala bokstödet är uppbyggt av en oliksidig triangel som jag har definierat. Denna oliksidiga triangel ingår i alla mina skulpturer. Eftersom sidorna är olika i en oliksidig triangel kan man välja vilken sida som skall vara mot underlaget och därigenom får man två olika höjder så att det kan anpassas till böckernas höjd.

skulpturalt bokstödskulpturalt bokstöd

 

Denna unika oliksidiga triangel är skyddad genom copyright i form av
mitt konstnärskap.

 

hemsidor;

  skulpturala smycken skulpturalasmycken.se (på svenska)
  sculpted jewelry sculptedjewelry.se (in english)
  tek-en (skulpturer före 2008) tek-en.se (på svenska)skulpturalt bokstödskulpturalt bokstöd
skulpturalt bokstöd med böcker och en ensam

skulpturalt bokstödskulpturalt bokstöd
skulpturalt bokstöd med böcker


skulpturalt bokstöd
skulpturalt bokstöd utan böcker

kontakta mig här >