FROO MAHN, k_006

FROO MAHN

FROO MAHN
Skulptur för ett nytt par.


Termen rockabilly är en blandning av rock (från rock 'n' roll) och hillbilly. Det senare är en referens till den country musik (oftast kallad hillbilly musik på 40 och 50 talet) som stark bidrog till stilens utvekling. Andra viktiga influenser för rockabilly är western swing, boogie woogie och rhythm och blues. Det finns stora undantag men det skapades mest i södra USA.

star

 

De Dödas Dag (Spanska: Día de los Muertos), är en helgdag som firas i Latinamerika och av latinamerikaner som bor i USA och Kanada.
I Brasilien är Dia de Finados (deras motsvarighet till Día de los Muertos) en allmän helgdag som många brasilianer firar genom att besöka kyrgogårdar och kyrkor. I Spanien har man festivaler och parader, vid dagens slut samlas man på kyrkogårdar och ber för sina kära döda. Liknande företeelser finns på andra ställen i Europa och på Filippinerna. Samma typ av firande finns i många kulturer i Asien och Afrika.


sugar skull
Skull and crossbones (unicode)U+2620 
septum Septumpiercingar fanns utbrett bland många nordamerikanska indianstammar. Namnet på stammen Nez Perce, från staten Washington, härstammar från deras septumpiercingstraditioner, Nez Perce, vilket är franska för piercad näsa, och gavs till indianerna av franska pälshandlare.
Aboriginer piercade septum och trädde igenom en lång kvist eller ben genom hålet för att platta ut näsan, vilket de ansåg vara mest önskningsvärt. Bundistammen på Papua Nya Guinea använder det tunna slutet på sötpotatisplantan för att ta hål i septum.

Jungfru Maria (hebreiska מרים, Maryām, från arameiska Miriam, grekiska Μαριαμ eller Μαρια), även Jungfrun, Heliga Guds Moder och sedan medeltiden även kallad Madonna (Min dam), känd i Nya Testamentet som en galileisk invånare och mor till Jesus från Nasaret, och det främsta helgonet inom den romersk-katolska och den ortodoxa kyrkan. I den nya norska översättningen av Gamla testamentet 2010 ska Maria inte längre kallas jungfru. Översättningen av det hebreiska ordet almá, som översatts till jungfru, betyder i själva verket ’flicka’ eller ’ung kvinna’, hävdas det.

madonna
FROO MAHN
FROO MAHN
FROO MAHNFROO MAHN
FROO MAHN del

 

kontakta mig här >