ekonomisk tillväxt

Kan ekonomisk tillväxt vara miljövänlig?
För mig är denna typ av frågeställning felaktig.

På något sätt förutsätter den att vi måste/skall fortsätta som vi håller på just nu, men det är ju just där problemet ligger. Att man skall ha mer och mer av allt hela tiden både materielt och pengamässigt är ju inte något som jag tror håller med nuvarande system där vi förbrukar vårt jordklots resurser. På något sätt måste ALLA ta sitt ansvar så att vi kan styra in på en väg där vi inte förbukar utan förvaltar det som finns.

Vi måste få till ett sätt att utveckla oss och vårt liv på ett sätt som inte förbrukar utan just förvaltar. Människans drift att utveckla och söka nytt tror jag inte vi kan ändra på totalt sätt och det kommer mycket bra ut av det.

Om man jämför vårt jordklot med Stillahavsöar där befolkningar har fått till system som gjorde att de inte förbrukade resurserna utan förvaltade dom, så ser vi ju att det går. De var så illa tvungna till det för dom såg ingen möjlighet att leva någon annanstans. Så förmodligen måste vi invänta att det mesta inte fungerar längre innan vi generellt börjar agera, trots att så många olika människor talar om det hela tiden.
Som vi ser nu med covid så går det ju att göra drastiska förändringar och pengar verkar ju inte vara ett problem längre. Jag förstår inte hur men så agerar ju alla länder nu.

Kunde/kan dom så kan väl vi, vi måste bara vilja det ALLA, förvalta istället för att förbruka.

Lyssna här >
Studie här >
Artikel här >